partners


MAIN PARTNER

 • Wienerberger

  Katrien Nottebaert
  CMO Wienerberger België

  "Dankzij hun brede basiskennis en oplossingsgericht denken vormen architecten de spil in de aanpak van maatschappelijke problemen. Daarvoor verdienen ze een correcte waardering."

  Bouwen heeft altijd een sterk maatschappelijke dimensie gehad, maar vandaag is die groter dan ooit. Architecten moeten een scala aan functionele noden, technische vereisten en esthetische verwachtingen zien te combineren met schaarser wordende ruimte, krappe budgetten en strikte duurzaamheidseisen.

  Als fabrikant van keramische bouwoplossingen is het onze missie om ontwerpers daarin te ondersteunen. Net zoals de architect zijn beroep constant moet heruitvinden zonder zijn unieke positie prijs te geven, moeten wij blijvend innoveren met behoud van de gedurende eeuwen opgebouwde kennis en kunde in producten van gebakken klei. We zijn met andere woorden partners in crime.

  Voor onze ondersteuning hanteren we een 360°-filosofie die reikt van apart product tot volledige (duurzame) wijk. Daarbij nemen we alle aspecten mee in rekening: de ontwerpvrijheid van de architect; de esthetische spankracht van keramische dak- en geveloplossingen; de energie-efficiëntie; de conformiteit met de regelgeving en de ambities van de bouwheer; de onmiddellijke betaalbaarheid en de total cost of ownership; de gesloten materialenkringloop.

  Die aanpak weerspiegelt de werkwijze van de architect, die bovenstaande randvoorwaarden ook allemaal in de balans moet leggen tijdens de ontwerpfase. Dat hij voor die inspanningen en de expertise die ze vergen niet altijd op de correcte manier wordt gewaardeerd, is een spijtige zaak die we met alle bouwpartners moeten blijven aankaarten. Vandaar dat we ons vandaag graag als partner engageren voor dit NAV-congres.

  Wienerberger

PARTNERS

 • Architect@Work

  Nathalie Sandra
  Group Exhibition Manager

  "ARCHITECT MEETS INNOVATIONS"

  ARCHITECT@WORK, dat inmiddels in 15 landen een spin-off kreeg, biedt de architect een compleet overzicht van de meest innovatieve producten in de bouwwereld. In 2018 en 2019 worden er nieuwe edities in Bordeaux, Turijn, Madrid, Bilbao, Wiesbaden, Hamburg en Oslo gelanceerd. In een op maat van de architect uitgetekend standenconcept door Creative Fo(u)r beschikken alle exposanten over exact dezelfde ruimte, in modules met telkens vier hoekstanden. Het doel daarvan is enkel innovatieve producten in de kijker te zetten. De architect ontdekt zo op een minimum aan tijd wat voor hem of haar écht belangrijk is. Elke editie krijgt een vooraf bepaald thema waar diverse seminars aan gekoppeld worden. Ook tal van organisaties, waaronder het NAV als één van de belangrijkste partners, zijn aanwezig met eigen aanspreekpunten voor de architect. ARCHITECT@WORK is een totaalevenement waar architecten net die informatie aangereikt krijgen waarmee ze een verlengstuk breien aan hun creativiteit.

  Architect@Work
 • Decotrap

  Marc Dilissen
  Director

  "Als elk detail telt"

  Decotrap is marktleider in Z- en zwevende trappen en dus ben je bij ons aan het juiste adres voor een trap op maat van de wensen van je klant. Ook plafondhoge binnendeuren en parket vind je in ons aanbod. We zoeken voortdurend naar innovatieve en originele oplossingen. Zo zijn we ondertussen al in het bezit van vijf octrooien voor onze uitvindingen.

  Decotrap denkt graag mee met architecten en staat hen bij met technisch en esthetisch advies. We blijven op de hoogte van de wensen en noden op de markt en kunnen de perfecte oplossing creëren, helemaal op maat. Zo werken onze vakmensen trappen altijd naadloos, in verstek en ter plaatse af voor het mooiste resultaat.

  We vinden het belangrijk dat klanten zich meteen thuis voelen. Vandaar onze persoonlijke aanpak. In de toonzaal in Heusden-Zolder kunnen jij en je klant de nieuwe trap-O-theek bezoeken. Hiermee stel je spelenderwijs je trap samen. Een leuke knipoog naar ons maatwerk. Ook voor totaalprojecten kan je bij Decotrap terecht, van het uittekenen en storten tot het bekleden van trappen. We hebben alles in huis om de verwachtingen van al je klanten in te lossen.

  Modern, tijdloos en een vleugje authenticiteit, dat zijn de ingrediënten voor een goed partnership!

  Decotrap
 • Kingspan

  Xavier Rousseau
  Marketing Manager

  "De creatieve bijdrage van de architect is net datgene wat elk bouwproject uniek maakt."

  Wij hechten een groot belang aan onze band met architecten. De creatieve bijdrage van de architect is net datgene wat elk bouwproject uniek maakt. Bovendien nemen ze tal van andere cruciale taken in een project op zich. Daarom willen we onze appreciatie en erkenning uitdrukken voor het vele werk dat ze verrichten.

  Wij willen als partners met de architecten werken aan een betere toekomst. Samen kunnen we gaan voor meer kwaliteit, een betere leefomgeving en architecturale meerwaarde. En dat terwijl de regelgeving non-stop evolueert en steeds technischer wordt. Bij Kingspan Insulation willen we de status-quo op het gebied van thermische isolatie doorbreken. We willen meer bereiken dan alleen efficiënte isolatie, wij willen ook meer ruimte creëren, zodat architecten en bouwspecialisten meer waarde kunnen genereren.

  Wij doorbreken de status-quo door aanzienlijk dunnere producten te bieden dan de klassieke alternatieven. Producten met een hoog thermisch prestatieniveau, die geschikt zijn om gebouwen met lage energiebehoeften te ontwerpen. Met Kooltherm® bieden we het 1e resolschuim isolatieplaten assortiment op de markt.

  Wij wensen jullie een aangenaam en leerrijk Architectencongres 2018!

  Kingspan
 • Kubus

  Erik Pijnenburg
  Algemeen directeur

  "Werken aan innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen voor een levensvatbare gebouwde omgeving"

  Het is niet meer de vraag of maar wanneer een architect gebruik gaat maken van openBIM-innovaties. Zonder zal men op termijn niet meer kunnen voldoen aan de eisen die opdrachtgevers stellen aan de kwaliteit van het resultaat (kosten, herbruikbare materialen, energie, CO2-footprint), maar ook aan het proces. Binnen een goed functionerend bouwteam moet model-informatie gedeeld worden. Als drijvende kracht achter vele openBIM-initiatieven kunnen de consultants van KUBUS als geen ander hierover adviseren.

  KUBUS biedt BIM-oplossingen voor Design en Build en is in de Benelux exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT (ARCHICAD) en Gold Partner van Solibri. ARCHICAD is dé BIM-modelleer tool die zich al jaren in de praktijk bewijst als kwalitatief, snel, geavanceerd en gebruiksvriendelijk.

  Het signaleren van issues is één; ze opgelost krijgen is iets anders. Dat veronderstelt een vlotte, probleemloze communicatie tussen alle leden van een multidisciplinair ontwerpteam. “Bij een gemiddeld kantoorgebouw zit je al gauw op 1.000 tot 3.000 issues,” zegt Erik. “Bij een installatieontwerp van een luchthaven soms wel 30.000 of meer. Dergelijke aantallen vallen niet meer te handelen via de gebruikelijke tools als spreadsheets en e-mails. Vandaar dat wij een issuemanagementsysteem hebben ontwikkeld: BIMcollab. Een tool die alle communicatie over door Solibri of andere model checkers geconstateerde problemen, faciliteert. Voor betere kwaliteit van modeldata.”

  Kubus
 • Renson

  Paul Renson
  CEO Renson

  "Samen gaan we voor gezond en comfortabel wonen en werken"

  De lat ligt hoog voor architecten anno 2018. En dus siert het jullie des te meer dat jullie ook óns als leverancier blijven ‘teasen’. Want hoe groot ook de uitdaging, Renson gaat ze aan met de vastberadenheid om alle wensen op het vlak van architectuur, design, kwaliteit, duurzaamheid, energiezuinigheid, comfort en gezondheid waarheid te zien worden.

  Dat we daar op heel wat domeinen in slagen, blijkt uit de verscheidenheid aan referenties die we sinds meer dan 100 jaar wereldwijd kunnen voorleggen: van een gezond en comfortabel binnenklimaat dankzij ventilatie, natuurlijke koeling en buitenzonwering, over design gevelbekleding tot een terrasoverkapping als extra ‘buitenkamer’. Renson onderscheidt zich steeds met een ongezien oog voor detail en een onberispelijk design.

  We leggen ze zelf ook best hoog, de lat, met de ogen en oren open voor wat de toekomst brengt. Geconnecteerde toestellen, smart homes, ‘artificial intelligence’, het is niet langer een ver-van-ons-bedshow, maar nu al realiteit.

  Legt u de lat net zo hoog als ons? Fijn! Dan kijken we alvast samen met u uit naar welke meerwaarde Renson voor uw toekomstige projecten kan bieden. Zo bent u – samen met ons – klaar voor een toekomst waarin het gezond, comfortabel en zorgeloos wonen, leven en werken is.

  Renson
 • Skylux

  Jean Glorieux
  Gedelegeerd bestuurder Skylux

  "Met gratis daglicht helpt Skylux architecten meerwaarde te creëren"

  Hoe creëert een architect meerwaarde? Uiteraard met zijn ontwerp. Maar ook met ruimtelijk inzicht, slimme (maat)oplossingen, doordachte materiaalkeuzes en een creatief spel van kleur, vorm en … daglicht.

  Er zijn maar weinig dingen die gratis zijn en zoveel voordeel bieden als daglicht: natuurlijk licht heeft een positief effect op ons gemoed én het zorgt voor meer welzijn en comfort.

  Redenen genoeg om dat daglicht een hoofdrol te geven in uw ontwerpen. Hier biedt Skylux architecten én eindklanten absoluut loon naar werk. Als ervaren partner kijken we samen hoe natuurlijk daglicht op de voordeligste manier geïntegreerd kan worden in leef- en werkruimtes: via onze lichtkoepels en lichtstraten voor platte daken.

  Skylux blijft innoveren met tools die architecten ondersteunen om sneller de juiste keuze te maken, wat kostbare tijd uitspaart. Ontdek ons uitgebreid gamma residentiële en industriële dakoplossingen. Ze zijn makkelijk inzetbaar en makkelijk te plaatsen. En vraag zeker naar onze daglichtconfigurator: zo bereken je in een handomdraai hoeveel vierkante meter Skylux een gebouw nodig heeft voor voldoende daglicht, het hele jaar door.

  Tot gauw, bij Skylux!

  Skylux
 • Velux

  Christian Fosseur
  General Manager VELUX België

  "VELUX, licht in het leven… en zoveel meer!"

  Al meer dan 75 jaar biedt VELUX oplossingen aan architecten om licht en frisse lucht via het dak in een huis te brengen, en dit zowel voor hellende als voor platte daken. In de loop der jaren heeft VELUX eveneens geprobeerd ook andere diensten aan te bieden om zo het complexe werk van architecten te vereenvoudigen; bijvoorbeeld simulaties van natuurlijk daglicht of oververhittingstesten.

  Daar waar de regelgeving een steeds technischere en minder architecturale benadering van gebouwen voorschrijft, gebruikt VELUX strategieën die architecten al eeuwenlang toepassen: het gebruik van zenitaal daglicht – wat efficiënter is dan licht dat binnenkomt via de gevels – maar ook intensieve ventilatie om gebouwen koel te houden waardoor een sterke energiewinst gegarandeerd wordt. Deze “lowtech” aanpak is gebaseerd op een passend ontwerp van een gebouw welke nog versterkt kan worden met nieuwe technologieën waardoor het gebouw meer “smart” wordt; dankzij bijvoorbeeld automatisering en sensoren.

  VELUX staat steeds tot uw dienst voor architectuur die meer comfort en betere woonruimtes biedt.

  Velux
 • Gyproc

  Rini Quirijns
  CEO Gyproc

  "Samen met u, de architect, wil Gyproc de uitdagingen van morgen aangaan."

  In een continu veranderende bouwwereld wordt er van de architect steeds meer verwacht. De architect is immers de spil in het bouwproces die op alle terreinen de specialist en coördinator dient te zijn.

  Terwijl de architect in het verleden vooral bezig was met ontwerp en esthetiek, dient hij vandaag ook specialist te zijn op het vlak van energetische en comfortvraagstukken. En morgen zijn er weer nieuwe uitdagingen, zoals BIM. De architect dient dus echt een duizendpoot te zijn. Als Gyproc begrijpen we dat het voor vele architecten haast een onmogelijke uitdaging is om dit ook in de praktijk te realiseren. Daarom willen we, naast het leveren van duurzame, innovatieve en kwalitatieve producten, als expert op het vlak van binnenafbouw de architect bijstaan en adviseren.

  Gyproc staat klaar om samen met u vraagstukken rond akoestiek, brandwerendheid, stabiliteit, inbraakwerendheid, enz. op te lossen, ondersteund door de nodige attesten, lastenboekteksten en oplossingen uitgewerkt in BIM. Door de nauwe samenwerking tussen u als architect en Gyproc garanderen wij dat de eisen die u stelt aan uw ontwerp, in de praktijk ook gerealiseerd worden. Samen met u wil Gyproc de uitdagingen van morgen aangaan!

  Gyproc
 • Aliplast

  Xavier Van Sebroeck
  CEO Aliplast

  "De architect vormt een belangrijke schakel in goed bouwmeesterschap."

  In de concrete ontwerp- en bouwfase heeft de architect er naast het conceptuele aspect ook een aanzienlijke technische rol bijgekregen. Vanuit Aliplast-Corialis streven wij naar een optimale communicatie met de architect om een projectspecifieke analyse te maken en zodoende tot een economisch, energetisch en duurzaam concept te komen dat voldoet aan de gestelde (prestatie)-eisen en geldende normen. Het niet drastisch verhogen van de bouwkost ondanks alle strenger wordende eisen is een oefening die dagelijks gevoerd wordt en waar de fabrikant-leverancier een goede aanspreekpartner kan zijn. Aliplast België maakt deel uit van de internationale Corialis Group (Core Innovative Aluminium Integrated Solutions). Vorig jaar werd de kaap van 500 Mio euro omzet overschreden en de onderneming stelt intussen 1.800 mensen te werk. Onze filosofie? Aluminiumsystemen onder 1 dak: van idee tot matrijstekening, van alu billet tot extrusie, van oppervlaktebehandeling tot het coaten van de profielen, van isoleren en verpakken tot het verzorgen van het transport naar fabrikanten. Dat maakt ons logistiek heel sterk en flexibel en het volledige traject gebeurt voor onze markt op 1 locatie in Lokeren. Duurzaam op de koop toe!

  Aliplast

MEDIA PARTNERS

 • Architectura

  Rik Neven
  Zaakvoerder Redactiebureau Palindroom en Architectura.be

  "Geen beroep heeft zo’n grote maatschappelijke impact als de architect."

  “We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.“ Wijze, profetische woorden van Albert Einstein. Als we een oplossing willen vinden voor de schaarste aan energie, ruimte en materialen, voor de overbevolking en voor de afvalberg, moeten we het roer helemaal omdraaien. Transitie is meer dan ooit nodig. Niemand is beter geplaatst om hierin het voortouw te nemen dan de architect.

  Architecten kunnen het verschil maken door op zoek te gaan naar nieuwe en betere manieren om efficiënter om te gaan met energie, ruimte en materialen én om die boodschap over te brengen bij zijn klant.

  Zonder meer een enorme verantwoordelijkheid, maar daar moet ook wat tegenover staan. Duurzaam ondernemen wil ook zeggen ‘loon naar werk’ en dat is in de architectenbranche jammer genoeg niet altijd het geval.

  Gelukkig kan de architect rekenen op een sectororganisatie als NAV dat waar nodig in de bres springt voor zijn leden. Dit congres vormt daar andermaal een mooi voorbeeld van.

  We zijn dan ook verheugd dat we opnieuw als mediapartner mogen meewerken aan de uitwerking van dit congres. Uiteraard zullen we hierover nog uitvoerig terugblikken in onze wekelijkse nieuwsbrief.

  Architectura
 • Dimension

  Tilly Baekelandt
  Hoofdredacteur Dimension (uitgeverij FCO Media)

  "Bouwen op betrouwbare informatie"

  Oscar Niemeyer vatte het ooit treffend samen: “Het is de rol van de architect om het gisteren van morgen te scheppen.” Jazeker, steeds weer worden we verrast door architecturaal topwerk van zowel gevestigde waarden als jong opkomend talent. Het is meer dan ooit aan de orde om outside the box te denken om een antwoord te bieden op de huidige uitdagingen. Geen sinecure voor de architect, die wordt overspoeld door regelgeving, administratie en groeiende verantwoordelijkheden. Dimension wil als vakblad een ondersteunende partner zijn. Betrouwbare, technische, actuele en visueel aantrekkelijke informatie brengen in samenwerking met NAV, AiNB en tal van experts uit de sector: daar werken wij elke dag aan.

  Dimension

MAIN PARTNER

PARTNERS

MEDIA PARTNERS